2009. október 11., vasárnap

Haladások - Progresses

Mna, szóval az utóbbi időben sokminden történt. Nem is tudom, hol kezdjem...
Lots of things happened lately, I do not know, where to start...
1. Egészség - Health
Vége a fogorvosjárásnak! A szemorvos viszont nem jó híreket közölt - a szemeim még mindig romlanak, már -3,75-nél járok. Meddig megy ez így???
I finished the dentist-program! But the ophytalmologist did not say lots of good things to me, my eyes are still goning in the wrong direction, I will have -3,75 lenses. Until when can I go on like this???
2. Ami itt lényeges, kötés
What is interesting here - knitting
2.1. A Zuram pulcsija - His pullover
Most így néz ki. Csak azt nem értem, miért csavarodik körbekötésnél zoknikötés mellett az egész dolog?!
It looks like this now. But I really do not understand why is it curling when I am knitting in stockinette stitch?!

2.2. Kötések magamnak - Knits for myself
Fázós vagyok. Nemsokára jön a tél (bár itt még 25 fok is vagyogat napközben) és kell egy kis melegség a lábaimnak. Ezért készült előbb a fehér zokni, majd tegnap este a barna Hedera.
I do not like cold. The winter is getting closer (even if there are now about 25 degrees Celsius during daytime here) and I need warm stuff on my legs. That is why I made first the white sock, then yesterday evening the brown Hedera
                                                    

És rengeteg dolog van tervbevéve, a Ravelry-n 45 kedvencem van. Azt hiszem, a következő projekt mégis egy izlandi mellény lesz.
I also have a lot of knitting in queue, I have 45 favorites on Ravelry. I guess, my next project will be an icelandic vest.
Aztán meg, miután nem kaptam minálunk 3-asnál nagyobb zoknikötőtűket, készítettem 2 adag 4-est, bambusznyársakból :-).A képen egy adag, a másik adagból 4 db. a Hederaban van.
Then, as I could not find bigger dpn-s than 3, I had to make 2 sets of nr. 4 from bamboo-skewers :-). On the photo just one set, the other set's 4 pcs. is in Hederea-socks.

És ami még kimaradt eddig: festésre váró gyapjú. Amint kapok timsót.
And something more: wool prepared to dye. As soon as I can get some alum.

2 megjegyzés:

  1. Hogy érted, hogy csavarodik?

    A zokniaid nagyon mutatósak. :) Tetszenek a natúr színek rajtuk.
    Az is tetszik, hogy nálam is ugyanez a mellény van tervbe véve, növénnyel festett fonalakból. Csak jutnék a félkész munkák végére...
    Én festékboltban (és háztartási) rendeltem timsót (Mo-n), nem volt raktáron, de néhány napon belül meghozták.

    VálaszTörlés
  2. Szia, és köszi :-)
    Én is növényekből akarok festeni, csak nálunk (Erdély) nincs kereskedelemben timsó. De sebaj, egy barátnőm laborban dolgozik, és remélem, picit szétnéz... :-) De csak hétfőn.
    A pulcsi egyszerűen úgy fordult el, mintha a szemeket nem zoknikötésszerűen vennéd le körbekötéskor, hanem simán. Nem tudom ennél jobban elmagyarázni. Na, illetve ehhez képest fordított irányba.

    VálaszTörlés