2010. február 7., vasárnap

Dilemma

Az elmúlt időben nem sok új dolgot kezdtem, viszont többnyire befejeztem, bontottam, ilyesmi. Most úgy érzem, elkezdenék valami újat kötni, és nem tudom, mi legyen...
Laminaria vagy Swallowtail?
Mindkettő mellett szólnak érvek, és tény, hogy mindkettőt meg fogom kötni, de melyikkel kezdjem?
Laminaria. Amikor a zöld csipkefonalam a kezembe került, tudtam, hogy Laminaria lesz belőle. A mintát ismerem, már van egy ilyenem, de az vastag fonalból készült. A kisördög bennem pedig piszkál, hogy ezt kétszálra kössem, egy zöld-fehér csipkefonal kombinációban, min. 4-es tűvel.
Swallowtail. Már kétszer elkezdtem, és mindkettőt letettem. Az elsőt azért, mert selyemkeverék fonalból kötöttem, és annyira csúszott, hogy nem bírtam el vele. A másodikat azért, mert elkezdtük kötni a közös sálat, aztán megláttam benne egy apasztást rossz helyen, és leszakítottam a fonalat, és azt hiszem, eldobtam a megkötött darabot.
Most megyek tanakodni magammal...

10 megjegyzés:

  1. Már a csipkekötős topikban is belekotyogtam a dillemmába. :) Szívesen kezdeném veled valamelyik kendőt a kettő közül. Valamiért én a Swallowtail-lel kezdeném, de ha a sorsolás a Lamináriára esik, akkor abban is benne vagyok.
    Sokkal jobb kettesben kötni, mégha virtuálisan is...

    VálaszTörlés
  2. Nézz be hozzám, van ott Neked valami.

    VálaszTörlés
  3. Nehéz kérdés. :) De ha a lamináriára esik a választás, akkor én a zöld csipkefonalat magában szavaznám meg. Kíváncsi leszk, hogy döntesz! :)

    VálaszTörlés
  4. Akkor kezdjük a Swallowtailt :-) Jucuu, a Laminaria is meglesz idővel :-)
    Macus, köszönöm.

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Talán a hideg és a sok hó teszi az alkotói válságodat.
    Keveset süt a nap,rengeteg volt a sötétség.
    De fel a fejjel!!! .)
    Egyre világosabb lesz és a napocska is teszi a dolgát .)
    Tudod azért kicsit irigyellek mert Te tudsz kötni s velem ellentétben én még csak a kezdő lépéseket teszem.Pedig imádom a kendőket ...
    Remélem hamarosan csodálhatom az új művedet!Megsúgom imádom a zöldet! :)

    VálaszTörlés
  6. én is a Swallowtailre voksotam volna;o) kíváncsian várom a fejleményeket:o)

    VálaszTörlés
  7. Évi, én is imádom a zöldet, de a fehéret jobban látom :-D a kötéssel pedig --- neki kell vágni, és meglátod, magától megy. Nem olyan nagy ördöngösség :-)
    Timici, Swallowtail lesz :-)

    VálaszTörlés
  8. Nekem a Laminária volt az első csipkekendőm. Megszenvedtem vele, de kész lett. Tolnai zöldből nagyon jól mutat szerintem.
    A Swallowtailt elkezdtem már egyszer, de lebontottam. Lehet most kedvet kapok újra hozzá? Bár én még a közös stólával szenvedek. Így jár aki utolsók közt csatlakozik.

    VálaszTörlés
  9. Nacsak rajta :-) újabb közös kötés van kialakulóban, ahogy elnézem a dolgokat :-)
    Laminariám nekem is van már egy de a régi vastag, és sötét, és erősen színátmenetes és nem olyan, amilyennek lennie kéne. Kell egy újabb :-)

    VálaszTörlés
  10. Óóóóó, csak most olvasom!:D A Swallowtail jóóóó, nekem is van egy megkezdve, de úgy készül, mint a Luca széke...:S De majd most...! És a Laminariat én is zöldből kötném!;)

    VálaszTörlés