2010. február 21., vasárnap

Lustulás.

A tegnapi majdnemtavasz után a mai nap visszadöntött a sötétbe. Tipikusan az a nap volt, amikor az ember semmit sem hajlandó jószántából csinálni. (Najó, a kötés kivétel.)
Hát ma ide-oda költöztem a lakásban, mindenhova vittem magam után a kötéseket. Többes szám, mert 2 van:
a Délkával elkezdett sál, amit most nem tudtam rendesen fotózni (fényhiányban szenvedek!!!). Itt tehát egy részlet belőle, most kb 1/3-nál tartok.
meg egy hirtelen felindulásból elkezdett negyedik Triinu. Ehhez úgy jött meg a kedvem, hogy az egyik kötőstárs elkezdte ugyanezt, bontott anyagból.  Hát én is bontott anyagból kötöm, meg nem mosottból, remélem, kisimul majd blokkoláskor. Most (még) rózsaszín a dolog, lehet, ilyen is marad, lehet megfestem - ezt még nem döntöttem el. Mindenképp, első kasmírom. Puha, nagyon-nagyon-nagyon puha.
És hétvégén rengeteget bontottam. Itt egy példa, egy a sokból, ezt még kimosom, utána lesz használható. Lesz miből kötni kasmírt is, az biztos :-)

3 megjegyzés:

  1. Ez neked "lustulás"?
    Szerintem sok mindennel haladtál a lakásban való kószálás az ismerős:D

    VálaszTörlés
  2. És mit bontottál? Én is bontani készültem a párom gyapjúpulcsiját, aminek iszonyat jó zöld a színe, de már nagyon el van nemezelődve a fonal a sok mosástól, nem tudom, hogy milyen lenne újrakötve így, inkább hagytam az egészet. De a te fonalaid szépnek tűnnek.

    VálaszTörlés
  3. Ja, hát azért nem ültem télenül, csak nem haladtam úgy a dolgokkal, ahogy lehetett volna.
    Jucuu: ha már nemezelődik, akkor szerintem össze fogod szaggatni bontáskor. Kár érte, inkább hagyd meg úgy, ahogy van...

    VálaszTörlés